Pantofii Stiletto sunt acei pantofi recunoscuți pentru tocul subțire, considerați a fi cei mai sexy pantofi din toate timpurile. Există o tendință de a include în această categorie toate tipurile de pantofi cu „toc cui”, însă caracteristica pantofilor Stiletto este tocul finisat cu material solid sau aliaje din oțel.

            Denumirea acestora provine de la pumnalul Stiletto datorită formei asemănătoare pe care cele două elemente o au în comun.

            Pantofii cu toc subțire au devenit populari datorită lui Roger Vivier, care a început, în anii 1950, să înlocuiască tocul de lemn, gros, al pantofilor, cu tocul subțire, din metal. Tocul subțire crează iluzia de grație și sexualitate, astfel că, la început, pantofii Stiletto erau considerați fetiș datorită sexualității pe care o emana corpul în timpul mersului.

            Imaginea „femeii fatale”, cum era caracterizată Marilyn Monroe, este asociată acestui tip de pantofi pentru femei.

            Imaginea de pantofi irezistibili este atașată pantofilor Stiletto de către femeile din toată lumea. Deși multe persoane ar fi de acord că nu sunt tocmai definiția „confortului”, aceștia sunt expresia eleganței, a feminității și senzulității. Rolul acestora este de a face postura să pară mai grațioasă, alungită, iar mersul să pară mai sexi. Cum se întâmplă acest lucru? Ei bine, în timpul mersului pe pantofi cu toc, corpul trebuie să compenseze lipsa de echilibru pe care o oferă pantofii cu toc prin unduirea șoldurilor și a coloanei vertebrale.

            Ocaziile pentru a purta acești pantofi eleganți sunt nenumărate: pot fi purtați la ocazii speciale, cine sau petreceri, pot fi „luați” la dans sau pot fi folosiți ca pantofi pentru serviciu.

            Cu ce merg cel mai bine pantofii Stiletto?

-  cu fuste și rochii - pantofii Stiletto sunt cel mai bun complement al fustelor, de la cele mini până la cele midi, de la ținutele de seară la cele pentru serviciu. Pentru ținuta office, apelează la o fustă-creion cu o cămasă, completate de o pereche de stiletto. Pentru un look fresh, poți alege o rochie florală, lejeră, căreia să îi adaugi o tentă sexy.

-  cu pantaloni - poți face trecerea de la ținuta de zi, cu blugi skinny, la cea de seară, potrivită unui eveniment doar adăugând o pereche de pantofi de piele Stiletto, la care poți adăuga un top din mătase sau o bluză lejeră, din material volatil. Pentru pantalonii office, care sunt adjectivul zilelor petrecute la birou, poți alege o pereche de Stiletto. Vei ieși din anonimat și vei avea o ținută elegantă fără a depune efort.

Stay classy!

Love,

The A. team