Cu siguranță, și tu deții mai multă încălțăminte decât porți în mod uzual, perechi de pantofi pe care nu i-ai mai purtat de ani de zile, dar la care nu te înduri să renunți cu una, cu două, având convingerea că momentul renunțării la o anumită pereche va fi precedat de o ocazie pentru care s-ar fi potrivit perfect exact pantofii în cauză.

            În aceste condiții, spațiul din locuință dedicat articolelor de încălțăminte și-a atins capacitatea maximă de o bună bucată de timp, iar condițiile de depozitare necorespunzătoare pot duce la deteriorarea timpurie a articolelor tale prețioase de încălțăminte.

            Pentru că și nouă ne este aproape imposibil să renunțăm la perechile de pantofi care, la un moment dat, ne-au cucerit, făcându-ne să ne simțim fabuloase, am căutat să identificăm modalitățile prin care îi putem depozita în condiții optime, făcând și economie de spațiu.

             Astfel, îți oferim următoarele sfaturi practice:

  1. Fă loc în viața și în casa ta cutiilor cu capac! Ajutor de nădejde în depozitarea încălțămintei, acestea, transparente (pentru o mai bună vizibilitate) sau clasice asigură păstrarea în condiții optime, ferit de factorii externi dăunători, precum și de șocuri. În plus, te ajută să economisești spațiu grație posibilității de a le suprapune. În acest fel, le poți depozita și în spațiul de sub pat.
  2. Improvizează! De ce să folosești umerașele doar pentru îmbrăcăminte, când există posibilitatea modelării acestora astfel încât să susțină perechile tale preferate de sandale? Tot ce trebuie să faci este să întorci precum niște cârlige capetele unor umerașe de sârmă și, voilà! Suport pentru sandale în șifonierul tău.
  3. Folosește-te de coșuri pentru pantofii sport! Realizați astfel încât să reziste activităților sportive de tot felul, pantofii sport sunt mult mai puțin pretențioși în ceea ce privește felul în care sunt depozitați, astfel că îi poți depozita “la grămadă”, în coșuri.
  4. Depozitează cizmele lungi în poziție verticală! În acest fel, vei evita deteriorarea materialului în zona de îndoire și, în plus, cizmele vor fi organizate într-un mod practic. Le poți fixa în poziție verticală cu ajutorul unor sticle din plastic sau folosindu-te de hârtii mototolite.

             Important: încearcă, pe cat posibil să eviți depozitarea articolelor de încălțăminte direct pe podea. Cu toate că fiecare dintre noi tindem să procedăm în acest fel, fiindu-ne la îndemână, trebuie știut că este și cea mai “nocivă” modalitate de depozitare, lăsându-ne perechile preferate expuse la o multitudine de factori externi dăunători: praf, variații de temperatură, umezire, zgâriere etc.

Stay organized!

Love,

The A. team