Dacă, pentru o ținută impecabilă, hainele trebuie alese în funcție de forma corpului, rolul pantofilor nu trebuie sub nicio formă ignorat, aceștia completând armonios întreg ansamblul vestimentar.

Astfel, pantofii potriviți pot crea iluzia unui picior mai subțire și mai lung, pe când perechea nepotrivită poate crea exact efectul invers, având potențialul de a distruge chiar și efortul depus pentru alegerea hainelor potrivite.

În continuare, am vorbit despre tipurile de siluete și pantofii potriviți pentru fiecare:

Silueta măr (umeri proeminenți, șolduri înguste și picioare subțiri)

Dacă te încadrezi în descrierea de mai sus, trebuie să știi că pantofii care îți pun cel mai bine silueta în valoare sunt pantofii pumps, care îți vor pune în echilibru silueta. Aceștia sunt asemănători pantofilor stiletto, diferența constând în grosimea tocului (stilleto fiind caracterizați de un toc foarte subțire, “cui”, pe când pantofii de tip pumps au tocul putin mai gros, aspect care îi face și mai comod de purtat).

Ca și piese vestimentare, din garderoba ta nu ar trebui să lipsească pantalonii lungi, evazați, precum și rochiile și fustele în formă de A.

Silueta clepsidră (piept proeminent, talie îngustă și șolduri late)

Dacă te încadrezi în această descriere, ești o norocoasă! Silueta ta îți permite să porți cu succes mai multe tipuri de pantofi cu toc, dar recomandarea noastră este să încerci pantofii cu vârful decupat, de tip “peep-toe”.

În ceea ce privește alegerile vestimentare, datele problemei se schimbă: ai nevoie de piese care să îți evidențieze silueta, nu să corecteze anumite defecte. Vei arăta fabulos în piese vestimentare cambrate sau cu un cordon în talie, care atrag atenția asupra mijlocului îngust.

Silueta pară/triunghi (partea superioară a corpului este îngustă, iar partea inferioară, proeminentă: umeri înguști și șolduri late).

În cazul tău, pantofii trebuie să creeze iluzia unui echilibru cu partea superioară a corpului, astfel că pantofii tip Wedges (cu platformă), ideal cu vârful decupat, sunt tipul către care ar trebui să îți îndrepți atenția.

Orientează-te către articole vestimentare proeminente în partea de sus, la umeri și către ținute compuse din culori deschise în partea de sus a corpului și închise în cea inferioară.

Silueta dreptunghi (tipul de corp atletic, cu forma aproape dreaptă, unde talia nu este marcată și nu există diferențe notabile între linia umerilor, a soldurilor și a bazinului).

Dacă ești posesoarea unei astfel de siluete, se recomandă să te axezi către încălțămintea cu vârf rotunjit (fie că vorbim despre pantofi office, pantofi sport sau pantofi cu toc) care să iese din tiparul liniilor drepte ce îți caracterizează forma corpului.

De asemenea, pentru a crea iluzia unei talii conturate, ar trebui ca din garderoba ta să nu lipsească piesele vestimentare ce te ajută să obții acest efect vizual: fuste în formă de A, pantaloni petrecuți în talie etc.

Stay beautiful!

Love, 

The A. team